Κοτόπουλο με κάρυ

Κοτόπουλο με κάρυ
Κοτόπουλο με κάρυ
Μια καλή ιδέα για ετοιμασία φαγητού σε καλεσμένους... Με λίγη σαγκρία και ευχάριστη κουβέντα, θα περάσουν όλοι υπέροχα!To θαυμάσιο αυτό φαγητό γίνεται ως εξής:
Κοτόπουλο σως κάρυ
Μερίδες 4

Υλικά:
  • 750 γρ κοτόπουλο στήθος
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ φρέσκο
  • 1 κόκκινη πιπεριά λωρίδες
  • 1 κ.σ. κάρυ σκόνη
  • 1κ.σ. σπόρους κόλιαντρου
  • 1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
  1. Με κοφτερό μαχαίρι τεμαχίζουμε τα στήθη σε λεπτές φέτες. 
  2. Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει. 
  3. Προσθέτουμε τις φέτες του κρέατος να σωταρισθούν πολύ καλά κι απ' τις δύο μεριές. Όταν πάρουν χρώμα και έχουν ροδίσει τα βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε κατά μέρος.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και κατόπιν την πιπεριά τα αρωματικά μπαχαρικά και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε. 
  5. Σωτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το κοτόπουλο με 100 γρ. ζεστό νερό. Ανακατεύουμε
  6. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό να γίνει ζουμερό και τρυφερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Σερβίρουμε με ρύζι Basmati —Bon Appétit!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ