ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  1. Φαγητά
    • Μουσακάς
      Υλικά 1 κιλό κιμάς, 1 κιλό μελιτζάνες, ντομάτες, αλεύρι, γάλα -
      Εκτέλεση: Καθαρίζεις τις μελιτζάνες και τις ραντίζεις με χοντρό αλάτι, έχοντας τες κόψει σε στρογγυλές φέτες. Αφήνεις στο αλάτι 20 λεπτά. Στρώνεις τις μελιτζάνες σε πυκνή στρώση σ' ένα ταψί αφού τις έχεις τσιγαρίσει λίγο στο ελαιόλαδο. Έχοντας τσιγαρίσει επίσης τον κιμά με σκόρδο, κρεμμύδι και ψήσει σε χυμό από ντομάτες, τον στρώνεις πάνω στις μελιτζάνες και τον καλύπτεις με ψιλοκομμένη ντομάτα φρέσκια. Επαναλαμβάνεις για τη δεύτερη στρώση. Στο τέλος περιχύνεις με κρέμα μπεσαμέλ και ψήνεις στους 180 για 1 ώρα. Η μπεσαμέλ γίνεται ως εξής: Καβουρντίζεις το βούτυρο με το αλεύρι ώσπου να γίνει μια σφιχτή μπάλα κατόπιν προσθέτεις σε χαμηλή φωτιά σταδιακά το γάλα ώσπου να πήξει αρκετά και να περιχυθεί επάνω από τον κιμά. Bon Appétit!
    • Παπαρδέλες
    • Κοτόπουλο πανέ με αβοκάντο και μανούρι
      Υλικά 4 στήθη κοτόπουλου, Μανούρι, 1 Αβοκάντο, αυγό, γαλέτα.
      Εκτέλεση Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου κατά μήκος ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία λεία επφάνεια. Απλώνουμε το μανούρι και κατόπιν κομμένο σε λεπτές οριζόντιες φέτες το αβοκάντο - έχοντας του αφαιρέσει το κουκούτσι. Διπλώνουμε στα δύο τη μερίδα και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα σε 2-3 μεριές. Βουτάμε ένα ένα τα μέρη του κοτόπουλου στο (χτυπημένο με ελάχιστο νερό) αυγό και μετά στη γαλέτα. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. Τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι Bon Appétit! info web
    • Κοτόπιτα Υλικά: 1 κοτόπουλο, καλαμπόκι, ντομάτα, κρεμμύδι, αλεύρι, Σφολιάτα
      Εκτέλεση:
      Βράζεις το κοτόπουλο με το κρεμμύδι κομμένο στα 2 σε λίγο νερό. Καθαρίζεις το βρασμένο κοτόπουλο αφού κρυώσει λίγο από πέτσες και κόκαλα. Πήζεις το ζουμί σιγοβράζοντας και ρίχνοντας να το αλεύρι αραιωμένο σε λίγο νερό σιγά σιγά. Ετοιμάζεις το μείγμα για την κοτόπιτα με το βρασμένο κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια, ντομάτα (κομμένη σε ροδέλες και τσιγαρισμένη χωρίς τη φλούδα τις οποίες μετά έχεις κόψει σε κύβους), καλαμπόκι, τυρί (φέτες Μοτσαρέλα). Χωρίζεις τη σφολιάτα και τοποθετείς ανάμεσα το μείγμα. Πασπαλίζεις με σουσάμι και τοποθετείς στο φούρνο χαμηλά στην αρχή προς το τέλος ανεβάζεις για να ροδίσει η επιφάνεια.
      Σημαντικό: Σφολιάτα Μαρινόπουλου (Carrefour)
  1. Γλυκά
    • Πανακότα
    • Cheese-cake Υλικά: 250g μπισκότα Digestive, 120g βιτάμ, 700g φρέσκο τυρί κρέμα Buco Arla (3 1/2 συσκευασίες -  5,25e), 70g ζάχαρη άχνη, 250g κρέμα γάλακτος Arla (χαμηλών λιπαρών)
      Εκτέλεση για τη βάση: Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα ύψους 4εκ λειαίνοντας την επιφάνεια τους με φαρδιά σπάτουλα ώστε να γίνει ομοιόμορφη.
      Εκτέλεση για τη κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το τυρί με την κρέμα γάλακτος έως ότου ομοιογενοποιηθεί και γίνει λεία. Απλώνουμε στην επιφάνεια των μπισκότων. Αφήνουμε στο ψυγείο το γλυκό έως ότου παγώσει η κρέμα τουλάχιστον για 2 ώρες. Αλείφουμε με μαρμελάδα κατά προτίμηση φράουλα (Την αδειάζουμε σε μικρό σκεύος με λίγο νερό για να πάρει 1-2 βράσεις και σκεπάζουμε με προσοχή την κρέμα)
  1. Ποτά
    • Cuban Mohito Ρούμι, φύλλα μέντας, ζάχαρη, ανθρακούχο νερό. Θρυμματίζουμε τον πάγο. Περιχύνουμε σε ένα μείγμα νερού, ρούμι μαύρου κατά τη δική μου προτίμηση, ζάχαρη χοντρή μαύρη κατά τη δική μου προτίμηση, προσθέτουμε 3 φύλλα μεγάλα μέντας. Ανακατώνουμε καλά. Σερβίρουμε A la votre santé! info Mohito
  1. Dips
    • Guacamole
      Υλικά
    • 1 μεγάλο Αβοκάντο
    • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 κουτ χυμό λεμονιού
    • λίγες σταγόνες ταμπάσκο
    • 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
    • Εκτέλεση Βάζουμε το Αβοκάντο σε μέτριο μπολ, πολτοποιούμε με πιρούνι ανακατώνοντας με τα υπόλοιπα υλικά —Πρόταση φαγητού: Μπουρίτος με Κιμά και Φασόλια —Πηγή φωτο, συνταγές

Προ καιρού...

Το Χελωνάκι

Το κρύο που σκότωσε το χελωνάκι Σήμερα έθαψα το χελωνάκι. Σε μια άκρη του κήπου κοντά στον Βέρντι, το καναρίνι. Το χώμα που του έρριξα...